DEKAMERON
Prikaži / Skrij

DEKAMERON

režija: P. Ekart, avtor: G. Boccaccio, dramatizacija: J. Usenik

(komedija)
Povezava do vsebine
Povezava do predstave

Novice

PETELINJI ZAJTRK najboljša predstava 57. Linhartovega srečanja

PETELINJI ZAJTRK najboljša predstava 57. Linhartovega srečanja

Žirija v sestavi igralka Teja Glažar (predsednica), igralec Renato Jenček in dramaturg Anže Virant je za najboljšo predstavo 57. Linhartovega srečanja proglasila predstavo PETLINJI ZAJTRK v izvedbi Gledališča Toneta Čufarja Jesenice in Šentjakobskega gledališča Ljubljana. Član Šentjakobskega gledališča Damijan Perne pa je za vlogo Lojza v njej prejel še igralskega matička.

Druga dva prestižna kipca sta šla še Maši Kavčič (ki je tudi že nastopala na šentjakobskem odru) za vlogo Une v uprizoritvi Kos D. Harrowerja (r. B. Kraljevič) Gledališke sekcije KUD Fofite Medvode in Juretu Rajšpu za več vlog v predstavah Skiner R. Sande v izvedbi Društva Mali Petelin, Mali Kamen in Prevare J. Ivanc (r. G. Žilavec) v izvedbi Teatra JJ, KD Janez Jalen iz Notranjih Goric.

Poleg omenjenih nagrad je žirija podelila še tri posebna priznanja predstavam: Norci v izvedbi Koroškega deželnega teatra iz Slovenj Gradca, Kos v izvedbi Gledališke sekcije KUD Fofite Medvode in Alica Odrasle skupine KUD Franc Kotar iz Trzina.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

Sponzorji

Optika Feliks Mestna Občina Ljubljana Sigledal.org Javni sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije Cvetličarna Šimenc