Pregled Šentjakobskih zbornikov kar preko spleta!
Prikaži / Skrij

PREGLED ŠENTJAKOBSKIH ZBORNIKOV KAR PREKO SPLETA!


Povezava do vsebine

Opis predstave

Svetlana Makarovič

COPRNICA ZOFKA (predstava za otroke)

Režija: Nika Brgant, Katja Stušek

 

 

Avtorica:Svetlana Makarovič

Režija: Nika Brgant, Katja Stušek

Scenografija: Klemen Košir

Kostumografija: Aleksandra Džajić

Ton in luč: Klemen Vrabec

Produkcija: Gledališče Toneta Čufarja Jesenice

Premiera: 24. februar 2017, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice

Predstava traja 50 minut in nima odmora.

 

Igrajo:

Ana Čop, Anja Dolar, Maks Habič, Katarina Klobučar, Bor Ravnik, Boris Lavrih, Uršula Torkar

 

O predstavi:

Coprnica Zofka s svojo divjo jago straši vse po vrsti, nagaja z vremenom in vse obrne na glavo. Nato se zgodi, da Zofko in divjo jago neznana sila zapre v knjigo za dolgih tristo let. Prav zdaj pa so se spet vsi vrnili, da bi nas strašili. Toda današanji čas je zanje slab. Marsikaj je drugače. Zofke metla noče več nositi, ker se je zredila, zato se mora peš odpraviti čez sedem gora po vse potrebne zeli za čaranje vremena. Škratek Šotek išče Zofkino pobeglo metlo, divja jaga pa zganja vse mogoče vragolije. Pajkova vešča škratka zaprede in nihče mu ne upa pomagati. Ko se Zofka utrujena vrne, reši škratka. Ko pa reši škratka, se ji zgodi nekaj grozovitega, še bolj grozovitega, kot je grozovita sama. Postane namreč človek, kar pa niti ni tako hudo, kajne? Ja, kje pa je divja jaga?

V zasedbi predstave Coprnica Zofka je sedem nadarjenih mladih igralcev, ki že nekaj let obiskujejo gledališko šolo in soustvarjajo program našega gledališča. Lahko ste jih videli v Dogodivščinah Zvitorepca, Trdonje in Lakotnika, v Butalcih in Pravljičnih navihancih. Druženje na našem odru jih sprosti in jim da energijo, lahko izrazijo svoja mnenja, čustva in dajo krila svoji domišljiji, seveda pod okriljem naših mentoric Nike in Katje, ki jim to omogočata, jih spodbujata in usmerjata. 

Uprizoritev je bila proglašena za najboljšo predstavo 3. triade OŠ na 15. otroškem festivalu gledaliških sanj 2017.

 


Sponzorji

Mestna Občina Ljubljana Javni sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije Sigledal.org Cvetličarna Šimenc Optika Feliks